Zagrljaj pletene hobotnice

Autorica: Milena Jukić Bandić
Izdavač: "Lijepa riječ", Tuzla
Godina izdanja: Rujan/Septembar, 2021.
Broj strana: 24
Jezik: Hrvatski
Uvez: Tvrdi, mat plastifikacija
Ilustracije u koloru
Ilustrirala: Anđela Bukovac
ISBN 978-9926-483-28-9
Prodajna cijena 12,00 €
Popust

Svjetska zdravstvena organizacija procjenjuje kako se godišnje prerano rodi oko 15 milijuna beba. Prijevremeno rođena djeca imaju veći rizik od ozbiljnih zdravstvenih problema koji uključuju poteškoće s disanjem, hranjenjem te sporiji razvoj.

Inkubatori kod njih često izazivaju strah i uznemirenost zbog čega su liječnici u Danskoj 2013. godine  proveli opsežno istraživanje te došli do originalne ideje i nevjerojatnog otkrića.

 

Naime, proučavajući bebe s hobotnicama kao medicinskim pomagalom, otkrili su kako su prijevremeno rođena djeca, koja su u svojim prvim danima uz sebe imala pletene hobotnice, poboljšala disanje, imala pravilnije otkucaje srca i više nego zadovoljavajuću razinu kisika u krvi.

 

Osim što se pokazalo kako pozitivno utječu na ukupno zdravstveno stanje, dokazano je i kako pletene hobotnice imaju umirujući utjecaj na bebe.

 

Slikovnica “Zagrljaj pletene hobotnice”  pripovijeda o velikoj hrabrosti i ljepoti života u svakom njegovom obliku. Kroz simpatičan lik Bobija -  male hobotnice čarolijom pretvorene u pletenu igračku, bajka nas vodi u tajnoviti svijet  sanjarenja, čežnje i privrženosti, naglašavajući snagu dobrote koja pokreće i čini čuda. 

Ova priča posvećena je svim  malim i velikim borcima koji su se požurili roditi.

 

Kupnjom slikovnice podržavate rad Udruge za nedonoščad, Mostar, jedine takve u Bosni i Hercegovini.

 

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.