Vjeverica Keti

Autorica: Sonja Škobić
Izdavač: Lijepa riječ, Tuzla
Godina izdanja: Decembar, 2021.
Jezik: Hrvatski
Povez: Tvrdi, mat plastifikacija
Ilustracije u koloru
Ilustratorica: Tijana Rodić
ISBN 978-9926-483-57-9
Prodajna cijena 15,00 €
Popust

Poslije “Biserne školjke” i “Plavoloknice” ovo je treća slikovnica zapažene pripovjedačice Sonje Škobić u programu izdavačke kuće “Lijepa riječ”. 

Priča u kojoj je glavni lik vjeverica Keti uvodi nas u bajkoviti svijet u kojem Keti, ljubiteljica i sakupljačica knjiga, potiče druge vjeverice na čitanje i druženje u njezinoj knjižnici, smještenoj u šupljini velikog hrasta.

Naša junakinja nije zaokupljena skupljanjem lješnjaka i žireva kao druge vjeverice, ona vješto dobije lješnjake na taj način što ih mijenja za knjige. I Lili, I Meri, pa i drugi likovi u bajci obogaćuju svoju maštu čitajući knjige koje im preporučuje vjeverica Keti. Autorica ove zanimljive knjige za najmlađe nas također podsjeća na činjenicu da postoje i digitalne verzije te da svi možemo puno čitati i naučiti preko računala. 

Priča je napisana primjerenim i djetetu razumljivim riječima, a poruka koju prenosi jasna je i smislena.

Slikovnicu je likovno dopadljivo opremila Tijana Rodić estetski vrijednim ilustracijama, koje upotpunjuju tekst, te najmlađim čitateljima golica maštu, razvijaju osjećaj za lijepo i obogaćuju doživljaj pročitanog teksta. Priča je primjerena je i poticajna upravo u godini koja je proglašena Godinom čitanja. A poticati najmlađe čitatelje njegovati i razvijati ljubav prema čitanju mogu samo vrsni dječji pisci. A Sonja Škobić to, bez sumnje jeste.

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.