Prva ljubav prvi put

Autor: Muhidin Šarić
Izdavač: "Lijepa riječ", Tuzla
Godina izdanja: Septembar 2021.
Broj strana: 172
Jezik: Bosanski
Uvez: Tvrdi, mat plastifikacija
Ilustracije u koloru
Ilustrator: Mladen Anđelković
ISBN 978-9926-483-42-5
Prodajna cijena 15,00 €
Popust

Roman  Prva ljubav prvi put je ulazak u vrijeme kojim se najmanje bave savremeni bosanskohercegovački pisci: vrijeme dječaštva i djevojaštva, prvih ljubavnih sanjarija, prećutanih velikih, a nježnih, riječi, kojih je duša puna, a jezik nikako da ih izgovori, prvih sastanaka i šetnji, prvih dodira ruku, ljubavnih poruka, zagrljaja i prvog poljupca, bojažljivog i kratkog, a neprolaznog, prvih radosti i boli, bez kojih nema čuda prve ljubavi. Šarićev ulazak u taj prostor književnosti za mlade je dobrodošao jer je uspješan i drukčiji od onog što je o tome već napisano. 

 

Muhidin Šarić je pisac dojmljive lakoće pisanja, nalazač pravih riječi za radost i tugu, za opis detalja i panorame, za tankoćutnost duše i jasnoću misli, za snove i sanjarenje, poznavalac je jezika i psihe mladih, životnih zakona i povijesti odrastanja... Sve to je na jednom mjestu – u romanu Prva ljubav prvi put, nevelikom po broju stranica, ali velikom po svemu ostalom.

 

Zejćir Hasić (izvod iz recenzije)

 

Kratki roman za mlade Prva ljubav prvi put autora Muhidina Šarića je pitko štivo za mlade,  ali i za odrasle, kojima naš pisac ispisuje sjećanja iz djetinjstva i nama starijima vraća uspomene,  a mladima otvara svijet koji nisu iskusili, ali daje mogućnost da ponešto i nauče o tome kako su im roditelji odrastali. Ovom, po svemu uspjelom knjigom, Muhidin me vratio i u moje djetinjstvo. I svako,  ko ovo bude čitao, moći će pronaći i usvojiti  ponešto za sebe  iz ove njegove  književne bajkovite stvarnosti. 

 

Amir Talić (izvod iz recenzije)

 

 

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.