Polarni sladoled

Autorica: Marija Fekete Sullivan
Izdavač: Lijepa riječ, Tuzla
Godina izdanja: April 2022.
Broj strana: 24
Jezik: Bosanski
Uvez: Tvrdi, dimenzije 200 x 230
Ilustrirala: Nataliya Andreeva Salihović
ISBN 978-9926-483-86-9
Prodajna cijena 14,00 €
Popust

Zasladiti i nasmijati život

Nakon niza zapaženih knjiga kratkih priča za djecu i slikovnica poznata književnica, prevoditeljica i vlasnica digitalne izdavačke kuće Style Writes Now Marija Fekete Sullivan donosi nam novu književnu poslasticu Polarni sladoled

Ova kratka bajka pretočena u slikovnicu odvodi nas u svijet mašte koju raspiruju Leduljci. Ta sićušna bića sa sjevera udružena s polarnim medvjedima pričaju nam originalnu priču o sladoledu kakav nijedan slastičar ne može napraviti i prijateljstvu koje donosi radost uživanja u samo naizgled malim stvarima, a zapravo važnim začinima slatkog i smislenog života. 

Leduljci će nas naučiti kako do cilja katkad treba naporno hoditi, a pritom ostati optimističan i darežljiv makar to značilo davanje najslađeg zalogaja suputniku. Razveselit će nas svojim običajima, poput Rukodrma i Nogodrma, poručujući da i slatke i gorke trenutke treba podijeliti s prijateljima kako bi nam svaki dan lijepo završio. Uz njih ćemo naučiti još neke zanimljive riječi – novokovanice čija tvorba i u ovoj priči itekako ima smisla i daje joj poseban štih.

Fekete-Sullivan i u ovom djelu potvrđuje kako je uistinu iznimna majstorica riječi. U kratkoj proznoj formi izmaštala je čitav svijet koji će svojim svjetlima, osmjesima i bojama uljepšati i djetetu i odrasloj osobi doživljaj čitanja te ostati u trajnom sjećanju i zbog umjetničkog dojma i zbog poruka čiji smo sadržaj čuli od onih koji nam uistinu žele sve najbolje. Priču Fekete-Sullivan skladno upotpunjuje angažman ilustratorice Natalije Andrejeve Salihović koja je dogodovštine Leduljaka i njihovih prijatelja dojmljivo dočarala svojim bajkovitim likovnim kreacijama. 

Autorica ove slikovnice već je odavno prepoznata i nagrađivana za kratke bajke poput onih iz knjiga Svjetlucave pričice i Podmornica u svemiru. Njezine su bajčice, kako ih sama zove zbog dužine, škrinjice dragocjenih radosti, dobrote, duhovitosti i pametnih riječi. Njezine junake ćete upamtiti jer će vas nasmijati i podsjetiti kako uvijek trebate birati put svjetla, dobra i optimizma. Svojim će vam primjerom pokazati i kako naći razloga za radovanje u svakoj prigodi te biti prijatelji svakom u ovom šarenom svijetu imajući na umu kako je svako stvorenje jedno čudo vrijedno ljubavi. To poručuju i Leduljci – svatko svojim osmijehom, darom i bojom može nacrtati osmijeh i zasladiti život sebi i drugima.  

                                                                                                                                    Lidija Pavlović-Grgić

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.