Bosna i duša

Autor: Sead Adanalić
Izdavač: Bosanska riječ, Tuzla
Broj strana: 80
Štampa: kolor, tvrdi povez, mat plastifikacija
ISBN 978-9958-12-328-3
Godina izdanja: 2018.
Prodajna cijena 12,00 €
Popust

Od devedesetih godina prošlog stoljeća, kada se raspala Jugoslavija i kada su mračne snage kidisale na Bosnu i Hercegovinu i izazvale rat sa velikim žrtvama i posljedicama, živimo u okruženju sa poremećenim sistemom vrijednosti. Laž se podmeće kao istina, zlo se naziva dobrom, a zločinac herojem, neznalice dobijaju diplome, podobni vladaju, a sposobni se guraju ustranu, mržnja preovladava, nepoštenje je široko prihvaćena praksa, a nepravda je sveprisutna. U takvom ambijentu moralnom pojedincu nije lako ostvariti životnu sreću. Nakon svih tih iskušenja, čovjek sklon razmišljanju, zapita se ima li izlaza iz tog moralnog kraha bosanskog društva.

Knjiga "Bosna i duša" polazi od iskušenja rata i postratne stvarnosti i kroz razmišljanja o duhovnoj strani čovjeka i o univerzalnim postavkama vjere u Boga, traži put za razvijanje svjesnosti i moralnog preobražaja društva.

Knjiga je ilustrirana fotografijama prizora nestvarne ljepote, koje je autor snimio na svojim putovanjima po Bosni i Hercegovini.

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.