Bez limita

Renata Rodić: BEZ LIMITA – 8 zakona uma za beskonačan uspjeh
Biblioteka: Posebna izdanja
Jezik: Bosanski
Prodajna cijena 15,00 €
Popust

Prva i rijetko fina nakana autora Renate Rodić alias Venus je da knjigom Bez limita poduči spoznajom o srećnom i uspješnom životu u kreaciji vlastita uma, u harmoniji i milosti u jednoći Univerzuma. Upute su direktne i bez jalova tumaranja u mraku pogrešnog puta ka smislu života. Venus zemaljski život slavi kao dar u njegovoj ogoljenosti evolucije pojavne stvarnosti, s naglaskom da se čovjek ostvaruje idejom i stvaralačkom mišlju. Kroz 8 zakona uma za beskonačan uspjeh i hipno vježbe, u prilici i privilegiji smo da upoznamo svoj jedinstven i uravnotežen psiho-fizički lik, reanimiramo zamrle sposobnosti, prepoznamo i pobijedimo fobije i ružne navike, razumijemo svoje emocije i ambicije, resetujemo i očistimo misli, ostvarimo želje, slijedimo svoje blaženstvo i put u povratak jednoći sa Univerzumom, prigrlimo i kreiramo svoju sudbinu i dođemo do sreće uz pomoć pozitivne energije i bezuvjetne ljubavi, bez da to bude nadmetanje u zadovoljenju ega, uz poštovanje drugih, sebe i posebno Kreatora.
Nezadovoljstvo onim što jesmo nije samo negativna energija nego i prikraćenost za neostavarene želje pa odašiljemo nemir, strah, bijes, zavist ili očaj. Možemo biti dostojni ispunjenja želje, ali negativne misli nisu po mjeri Univerzuma koji želi osjetiti afirmiranje našeg božanskog naslijeđa po rođenju. Taj izvor čiste ljudskosti stalno se onečišćava društvenim, odškolovanim klišeima, navikama i dogmama od kolijevke do rake. Ipak, naša duša je neraskidivo povezana sa Univerzumom koji, uz snagu naše misaone moći putem volje, oblikuje i usmjerava našu sudbinu bez obzira na sve stranputice kolektivne općosti. Renata Rodić smatra da je „um taj koji stvara naše misli, emocije, promjene na fizičkom nivou i sva naša vjerovanja“. Pri tome misli na um u duhovnom smislu, favorizirajući emotivni svijet u punoći moći sprege misaonosti i duhovnosti koje nas kreiraju i čine kreativnim. Zato autor insistira upravo na tim pozitivnim vibracijama koje će nas povezati sa našim višim Ja i tako spriječiti da budemo tek jedna cigla u zidu. Venus kaže da „smo mi ono što su naše misli“. Treba znati da su te misli mentalni proces koji podrazumijeva i racionalno i magijsko shvatanje pojavnosti pa čak i onoga što je čulno dostupno. Autor problematizira potrebu identificiranja s mišlju i gotovo naučno elaborira način da se dosegne razina radosti postignuća kroz osam zakona uma za beskonačan uspjeh, koji u osnovi usmjeravaju sudbinu u blagoslovljenost, u beskonačnu Ljubav iz koje smo rođeni i kojoj se vraćamo. Na putu ka tome posvetimo život sreći i uspjehu uz pomoć bezuvjetne ljubavi prema Tvorcu, drugima i sebi. To je najčistiji nesebičan osjećaj i nije trivijalan sentiment.
Renata nudi pravi put bez granica, nudi način kako da dođemo do sreće i pozitivne energije. Ograničeni smo navikama i otuđeni od svoje mentalne snage pa je neophodno posijati želju u misao kao sjeme da bi se rodila i narasla kao pozitivna i stvaralačka misao. Pri tome ističe važnost podsvjesti kao bajkovitom svijetu gdje se njeguje i oblikuje zbilja. Ne samo da razrađuje način kako misao da izazove fizičku reakciju nego i metafizički raspravlja o suštini i cjelini saznavanja misaona identiteta kao korjenu optimizma da bi se prema svijetu i životu odnosili afirmativno, srčano, aktivno i djelatno. Ono što je iza fizičkog saznavanja ipak je čarobno djelovanje podsvjesti na proces stvaranja vlastite stvarnosti. Naš život je trenutak u našoj beskonačnosti, a Renata uči kako da preuzmemo kontrolu nad njim i sudbinom koja će odisati radošću, samopouzdanjem, mirom i uspjehom.
Venus dalje smatra da tamo odakle dolazimo mi smo jedno, sve je ujedinjeno i sve je satkano beskonačnom srećom kroz bezuvjetnu ljubav. Sve je to jedna beskrajna misao, čak i um, kojeg zovemo Univerzalni um - Univerzum. Ako želimo identificirati uzrok misli, potom je promijeniti i unaprijediti, potrebno je doći do podsvjesti uz pomoć hipnoze. Obično o životu brinemo ophrvani brigama, negativnim mislima, a autor, smatrajući da možemo promijeniti jednu misao s drugom, nudi način kako da kroz hipno vježbe dokučimo uzrok i posljedicu naših negativnih misli, za koje tvrdi da izazivaju sve vrste bolesti i bola. Bolest je posljedica, a liječiti uzrok mračna uma pomoću hipno vježbi kreće od stanovišta da smo tvorci vlastite realnosti, zbog čega je važno da se kroz hipno vježbe istinski povežemeo sa našim pravim i višim Ja. Treba znati da ono nije alter ego iako se na Zemlji sve temelji na principu dvojnosti, jer ovdje nije naš pravi dom. Na mjestu odakle dolazimo mi smo jedno, a cilj naša života je da se povežemo sa našim stvarnim nad Ja.
Tako uči Renata Rodić. Kroz predstavljanje nekih aspekata hipnoze daruje nam alat da podešavamo misli i tijelo održavamo ispravnim, odnosno kazuje nam način kako da umom upravljamo tijelom. Smatra da je tijelo na najnižem nivou naša postojanja, a da je zdravo tijelo preduslov za naš povratak na izvor uzroka negativnih misli koje su nas zatrpale i učinile robovima navika, polazeći od stanovišta da su negativne misli kliconoše nezadovoljstva i neuspjeha. Spoznavanjem njena uzroka u prošlosti osposposobljeni smo da se znalački suprostavimo navikama, odumiranju prvotna uma u ritualima arhetipa, a hipno vježba i ostala poduka omogućava da izliječimo misli traumatizirane dogmama i navikama.
Renatina terapeutska samohipnoza uspjeva da negativnu energiju transformira u oblike energije nadsmisla i zadovoljstvo umovanja neukorjenjena u obamrlostima taštog razuma otuđena od iskrene i kreativne misli. A navika, kao sinonim za niske strasti i odljuđene simbole, biva pobjeđena mišlju o njenoj škodljivosti. Tvorci smo nove realnosti, i to ne imaginarne zbilje, ali svakako one koja oplemenjuje intuiciju razodjevenu od otrcanih značenja. Dok smo zatrpani kategorijama sterilne etike, obmane negativne energije vole i cijene drevna i drvena pravila ponašanja gdje nema šanse da se začne nova misao koja bi afirmirala i integrirala um i osjetila u estetiku percepcije naša nad Ja. Upravo zato je od posebnog značaja Renatino insistiranje i učenje prepoznavanja i uklanjanja narko navika. Ovisnost o navikama je utoliko veća i opasnija jer smo ih prihvatili kao dio identiteta, možda kao ugodnu samoobmanu ili obrazac nesvjesnih radnji, ili je to nešto čije postojanje negiramo. U procesu savladavanja navika Venus ukazuje na moć uma kao hipnoterapeuta. Podsvjest je deponija navika, mjesto gdje su simptomi neuspjeha i straha, korjeni bolesti, ali i mjesto gdje se liječi i poboljšava fizičko i psihičko zdravlje. To mjesto između jave i sna je kolijevka onog uma sposobnog za hipno tretman. Mora biti jasno da hipno boravak u podsvjesti nije podvala ili obmana uma jer tu um uspjeva da dođe na prapočetak problema, uspjeva da ga očita, prepozna i, što je najvažnije i cilj, da u toj komunikaciji s nesvjesnim promijeni stanje, koriguje misli i posije nove, zdrave, pune nade i optimizma. Renatine instrukcije za liječenje uz pomoć podsvjesti kultiviraju funkciju energije čuvstva i intelekta u procesu revizije učmalih pojmova i nametnutih hipoteza. Dekodiranje misli umom u podsvjesti sije sreću i spoznaju neuprostodušena sebe.
Venus elaborira da je sreća stvar izbora. Svi želimo biti srećni a sreća nam izmiče jer smo u zabludi da je uslovljena nečim vanjskim, nečim što nije u sprezi sa našim mislima. Sugestija i vjerovanje u sreću su u interakciji jer se sretno biće ostvaruje idejom, tvorbenom mišlju i maštom. Sreću ćemo ostvariti ako je kreiramo kao sliku i postavimo za primaran cilj. On je ostvarljiv uz pomoć autosugestije, odnosno vjerovanja u vrijednosti malih pozitivnih iskustava i meditiranja o kužnim negativitetima kojih se moramo osloboditi da bi napravili prostor za sreću. Kapacitet za sreću je u umu. Sreća je naš izbor.
Tako uči Renata Rodić. Njen hipno tretman detektira škodljive tvari bitka, a potom negativne misli i nesretne navike prikazuje pod svjetlom naša neočitana potencijala koji je u stanju da životni stav transformira u entuzijazam i vjerovanje u vlastitu konstruktivnost i neograničene vještine. Um nas tako oplemenjuje usrodotočenjem na volju i sposobnost da se prepozna prioritet i ostvari želja. Preuzimanje akcijske kontrole nad karmom će stvoriti osjećaj mira, radosti, zadovoljstva, dobrote, empatije, kao i refleks za instiktivno izbjegavanje negativne energije.
Središte Renatina učenja je u zakonu „Mi smo ti koji stvaramo uspjeh“. Sve ovisi od naša nadahnuća, samopouzdanja i vjere u pozitivan ishod meditiranja hipno tretmanom na zadatu temu želje dovedene u podsvjest. Prije toga moramo tu želju identificirati, profilirati - znati da li je volja za nečim neophodna, stvarna, primarna i nije motivirana velikim egom. Nesputan i spontan osjećaj inspiracije i intuicije će pomoći u odabiru želje, a spoznaja o njenoj bespotrebnosti ili pak važnosti će impresionirati i odobrovoljiti Univerzum za ostvarenje želje. Tako gledajmo na tu stvar, a stvari i postoje jer ih posmatramo. Ovaj postupak mijenja i perspektivu gledanja uma na odnos želje i stvarne potrebe. Da bi omogućili evolucijski pomak za kojim žudimo neophodno je vjerovati u vlastite sposobnosti. Pod našom kontrolom je akcija koju pokrećemo da ne bi jadikovali nad sudbinom. Samosažaljenjem nećemo dobiti odgovore, nećemo premostiti negativan uticaj očaja na zadatu želju, a trebamo započeti samokorekciju i korigovati sve aspekte vjerovanja u bolje zdravlje, ljubav, posao... općenit prosperitet, jer pozitivne misli privlače i pozitivnu energiju. I obratno.
Knjiga Bez limita daje ključ uspjeha koji je u spoznaji vlastitih prioriteta i potencijala, u samopouzdanju i konstruktivnim mislima. Uz ovo Renatino vrijedno udžbeničko štivo, uz hipno vježbe iz knjige, uz trud da vjerujete, shvatite i dokučite vlastitu mentalnu snagu, postupno ćete postati nezaustavljivi u kreiranju napretka, ostvarivanju sreće i snova, u milosti, harmoniji i moći u jednoći Univerzuma.

Mirzet Ibrišimović

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.