Osjećaj

Autorica: Božidarka Retzlaff Boba
Izdavač: Lijepa riječ, Tuzla
Godina izdanja: Decembar, 2021.
Jezik: Dvojezično izdanje Bosanski / Engleski
Broj strana 64
Povez: Broširani
ISBN 978-9926-483-60-9
Prodajna cijena 10,00 €
Popust

Autorica kratko o sebi i o knjizi

 

Rođena sam u Tuzli, u decembru 1973. godine. 

Kroz život, čitanje knjiga svih mogućih žanrova predstavljalo je za mene vidik, uvid  u svijet oko mene kao i inspiraciju i motivaciju. Kroz čitanje je bilo lako hraniti a i živjeti moju maštovitost i kreativnost koja nije uvjek bila jednostavna za odrasle oko mene. 

U jesen1994. godine otišla sam iz tada ratne BiH. 

Magistrirala sam razvojnu ekonomiju u Minhenu. Međutim osjetila sam da to nije moj poziv i okrenula sam se unutrašnjem glasu i slijedila ga. 

Kroz studij i primjenu joge, ajurvede, kraniosakralne terapije, spiritualne psihologije razvila sam svoj način, kojim zadnjih 20 godina radim sa ljudima, kao voditeljica radionica i obuka, mentor. Danas sam samostalna poduzetnica i podržavam ljude koji svoj život žele živjeti punim plućima, baš onakvi kakvi zaista jesu i kako oni sebi žele.  

Osjećaj je moja prva knjiga. Nastala je zimus.

Intenzivno je kucala na vrata, danima, međutim vjerovatno i godinama samo što je od vanjskih dešavanja nisam primijetila. Ovaj put je bilo jasno da mi valja sve sumnje na stranu staviti i slijediti i iznjedriti je. 

 

Jedina uputa koju želim izraziti prije nego što kreneš u čitanje je, da se prepustiš svemu što se kroz ove stihove u tebi probudi. 

Osjećaj, je knjiga koja mene, tebe, nas, podsjeća da smo, ni manje, a ni više, ljudska bića, da je ,moći osjećati’ dar, i da je velika hrabrost dozvoliti osjećaje i stati iza njih.  

Pročitaj stih ili više njih, osjeti u tijelu pročitano, sjeti se, i idi dalje puna i svjesna sebe. 

 

Boba

 

 

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.