Dvorac od pijeska i snova

Autorica: Ajla Kikić
Izdavač: Lijepa riječ, Tuzla
Godina izdanja: Avgust, 2023.
Broj strana: 80
Jezik: Bosanski
Uvez: Tvrdi
Likovna oprema: Omer Berber i Amela Fazlić
ISBN 978-9926-30-028-9
Prodajna cijena 10,00 €
Popust

Pred nama je prva knjiga mlade autorice. To je veoma važno znati na početku, kad se odlučite čitati je.

 

Ajla Kikić rođena je 13. 4. 2008. godine u Tuzli. Završila je osnovnu školu u Živinicama. Ljubav prema pisanju otkrila je čitajući knjige. U pisanju pjesama se pronašla u ranim godinama, te osvajala brojne pohvale i prva mjesta na literarnim konkursima. U Živinicama je, također, završila i osnovnu muzičku školu. Osim pisanja, voli svirati gitaru, a bavi se i društvenim aktivnostima. 

Upisala je srednju medicinsku školu u Tuzli. Želi ostvariti ciljeve koje ima u životu, a jedan od njih je da mijenja svijet i doprinosi mu što više dobroga.

 

***

Život je zaista prepun nepravdi, razočarenja, tuge i boli, a autorica se sa time nosi kao da je proživjela puno više godina nego što ima. Razmišlja zrelo, svoje misli i osjećanja iskazuje uvjerljivo, kao da u njenom peru ima mnogo više i životnog, i stvaralačkog iskustva. To nam govori da će stihova još biti. I to nas drži u životu, u vjeri u bolje sutra i ne samo sutra, nego u bolju napredniju budućnost.

Dokaz za to je ovaj ispisani papir, koji znači UMJETNOST, a umjetnost ne poznaje granice, ona je vječna jer širi pozitivnu energiju. A autori umjetnosti, dokaz su  da ima nade za planetu Zemlju, sve dok oni stvaraju.

 

(iz recenzije Fikrete Selimović)

 

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.