„Bosanska riječ“ se i ove godine uspješno predstavila na nedavno završenom međunarodnom sajmu knjiga u Sarajevu. Predstavila je 42 nova naslova od knjige za djecu iz biblioteka „Mali princ“ i „Mala vila“, preko romana, zbirki pripovjedaka i poezije do stručnih knjiga iz biblioteke „Paradigme“ i „Posebna izdanja“. Knjiga Miše Ešića „Zašto je zabranjen bosanski jezik“ bila je hit izdanje i najtraženiji naslov na ovogodišnjem sajmu. Objavljena je u povodu 110. godišnjice od odluke austrougarske zemaljske vlade da zabrani upotrebu bosanskog jezika, a sadrži autentičnu arhivsku dokumentaciju na njemačkom i u prevodu na bosanski jezik, koja je na ovaj način prvi put dostupna našoj kulturnoj javnosti. U knjizi je i nekoliko vrlo interesantnih priloga, koji, svaki na svoj način, osvjetljava ovu temu. Među njima se posebno ističe briljantan tekst Isidore Sekulić „Bosanski jezik, govor i stil“, jedan od najljepših tekstova o bosanskom jeziku, uopće.
Veliko interesovanje kod posjetilaca pobudila je i nova dječija knjiga našeg urednika, Šime Ešića – „Olovka pustolovka“.

Osim posjetiocima sajma, veoma se svidjela i sajamskom stručnom žiriju, pa su joj dodijelili nagradu „Najbolja dječija knjiga“. Tako je jedna od pet sajamskih nagrada i ove godine došla u Tuzlu, u našu kuću.
Veoma zapažene su bile i promocije naših izdanja. Bilo je ukupno 13 termina, a posebno su uspješne bile promocije biblioteke „Savremena poezija“ u kojoj je predstavljeno 9 novih naslova, biblioteke „Mali princ“ sa 8 novih knjiga, predstavljanje knjiga Vanje Lichtensteiger, Miše Ešića, Đane Kukić i Andreja Rodinisa, te promocija izdanja koje je sa njemačkog i na njemački jezik prevela Emina Čabaravdić-Kamber.
Veoma lijepo je organizrana i svečanost dodjele Godišnje nagrade naše kuće, koja je ove godine uručena Seadu Mahmutefendiću – Autoru godine i Gini Leineweberu, njemačkom savremenom pjesniku, za podršku bosanskohercegovačke literature i kulture u Evropi i svijetu.