Susjedi / Nachbarn

Susjedi / Nachbarn

Izdavač: „Bosanska riječ“ Tuzla, 2011., tvrdi povez, dvojezično izdanje
ISBN 9958-12-163-0
Prodajna cijena 10,00 €
Popust

 

2010. godine Jezički odjel Goetheovog instituta u Sarajevu raspisao je literarno natjecanje na temu „Susjedi“ za učenike i učenice osnovnih i srednjih  škola. Učenici su svoje tekstove morali pisati na njemačkom jeziku. To je mladima sigurno bio veliki izazov, a možda i podstrek da prebrode jezičke barijere kako bi postali posebno kreativni. U svakom slučaju 38 mladih se odazvalo tom izazovu i predalo svoje radove, od kojih je 15 najboljih bilo nagrađeno.

Zbog izuzetnog kvaliteta, svih petnaest radova smo odlučili dvojezično objaviti u ovoj knjizi. Prije štampanja knjige organizovana je literarna radionica u koju su se uključili svi dobitnici, a koju je predvodila njemačko-bosanska književnica i umjetnica Emina Čabaravdić-Kamber.

Mladi su ovim svojim radovima dokazali da njemački jezik nije neki suhoparni školski predmet. Mladi su iznad svih očekivanja dokazali da posjeduju prefinjeno zapažanje i da se sa punim umijećem mogu upustiti u jednu temu punu konflikta, da bi ih se i odrasli mogli postidjeti.

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.