Pjesma se javlja

Pjesma se javlja

Autor: Ismet bekric
broj stranica 80,
tezina: 300 grama,
tvrdi povez
Prodajna cijena 10,00 €
Popust


Pjesništvo za djecu u Bosni i Hercegovini iznjedrilo je nekoliko vrsnih imena koja će trajno ostati zapamćena u povijesti ove literature. Među njima posebno i počesno mjesto pripada Ismetu Bekriću, autoru ove knjige. Nježan, kad treba biti nježan, igriv, zabavan i djetinjast kad treba izmamiti osmijeh djetetu, mudar i pametan kad treba dijete opomenuti na iskušenja koja ga čekaju u stvarnom životu, bajkovit i zasanjan kad čitaocu treba zagolicati maštu i pokazati mu drukčiji, ljepši svijet, roditeljski brižan i oprezan kad dijete treba zaštititi, uzeti ga za ruku i izvesti na pravi put... Takav je i u životu i u poeziji i takvog ga pamte i vole brojne generacije koje su odrastale uz Bekrićev, zapravo: Bekrićevski lirski govor.
Njegov smisao za detalj, za prepoznavenje i odabir motiva, vještina uobličavanja poetskih slika, zavidna umješnost u kompoziciji pjesme, njenoj strukturi, i dovitljivost u isticanju poente karakteristična su, gotovo za cijelu zbirku, a pojedine od pjesama iz zbirke čine pravim malim remek-djelima dječje poezije.
Neke od pjesama iz zbirke objavljivane su u dječjim listovima, a provjeravane su i u pjesnikovim susretima s djecom u školama. Sudeći po toplom prijemu na koje su naišle kod čitalaca i slušalaca (a bio sam u više navrata prisutan) i ovoj knjizi, kao i ranijima koje su izašle iz pera Ismeta Bekrića, može se već sada predskazati svijetla budućnost i dugotrajan život.
Šimo Ešić


 

 

 

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.