MAŠTA NA TUFNICE

MAŠTA NA TUFNICE

Ranko Pavlović: MAŠTA NA TUFNICE - pripovijetke; Izdavač: BOSANSKA RIJEČ Tuzla; Biblioteka: MALI PRINC; Ilustrovao Miralem Brkić; Strana 152; Tvrdi povez; plastificirano.
Prodajna cijena 10,00 €
Popust

Pavlović je već decenijama veoma prisutan i u književnosti za djecu. Za najmlađe je objavio roman “Tajne Kraljevog Grada”, šesnaest zbirki priča (“Bajke za lijevo uho”, “Jarac u pozorištu”, “Čistač obuće”, “Kuća na izletu”, “Kula Kulina bana”, “Voz, tata i novine”, “Zlatnodolske bajke”, “Moć divlje oskoruše”, “Svirala od ružinog drveta”, “Gitarijada u Ježevici”, “Stiže slikar”, “Pričinilo se u Pričinu” i četiri izbora), šest zbirki pjesama (“Šta jutro doručkuje”, “Rasti brže, to je lako”, “Basnovite pjesme”, “Kad se uši zacrvene”, “Pjesme za pričanje” i “Nova planeta”), dvije slikovnice, deset tekstova za dječija pozorišta i petnaestak radioigara za djecu. Zavod za udžbenike u Istočnom Sarajevu objavio je njegova Izabrana djela. Zastuplјen u čitankama, lektiri i mnogim antologijama. Nјegove pjesme i pripovijetke prevođene su na italijanski, polјski, mađarski, engleski, rumunski, njemački, holandski, švedski, grčki, turski, bugarski i druge jezike. Nagrađivan je značajnim priznanjima za književnost, među kojima su i nagrade Kočićeva, „Skender Kulenović“, „Laza Kostić“, „Šušnjar“, Podružnice Udruženja književnika Srpske i grada Banja Luka za knjigu godine”, „Isak Samokovlija“, „Veselin Masleša“, a za dječju književnost: „Stanko Rakita“, „Gordana Brajović“, „Grigorije Božović“, „Aleksa Mikić“ i mnoge druge. Bio je nominovan za prestižnu međunarodnu nagradu za književnost za djecu „Astrid Lindgren“.

Knjiga "Mašta na tufnice" zbirka je priča o djetinjstvu, koja je uvrštena u lektiru za 9. razred osnovnih škola u Federaciji BiH.

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.