Sučeljavanja sa predrasudama

Autorica: Sanja Seferović Drnovšek
Izdavač: Lijepa riječ, Tuzla
Godina izdanja: Oktobar 2021.
Broj strana: 426
Jezik: Bosanski
Povez Tvrdi, kolor štampa
ISBN 978-9926-483-48-7
Prodajna cijena 20,00 €
Popust

Kao advokatica, magistrica društvenih nauka, humanitarna radnica, predavačica na američkim školama, rukovodilac Bosansko američkog instituta za istraživanje genocida i edukaciju, a članica Komisije za holokaust i genocid države Ilinois i Bosanske čikaške biblioteke, spoznala sam porazno dejstvo predrasuda među ljudima različitih polova, kultura, ideologija, među različitim etničkim, rasnim i religioznim grupama.

Okosnica mog kazivanja je utiranje puta ka novim saznanjima i suočavanje sa predrasudama u sebi, o sebi i jednih prema drugima. U zemlji iz koje sam došla, Jugoslaviji, i u kojoj sad živim, Americi, nailazila sam na svakom koraku na predrasudna negativna razmišljanja jednih prema drugima.

Pišem o svojim iskustvima i ličnim istrajavanjima žene-emigranta u Americi, a snagu za osvajanja novih nepoznatih prostora nalazim u mojim uzorima, ženama predvodnicama u politici, obrazovanju, sudstvu, slikarstvu, spisteljstvu, porodici i mladim naraštajima koji koračaju naprijed, njihovim primjerom otvorenim putevima ka stvaranju boljeg demokratskog i tolerantnog društva.

 

Autorica

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.